Authentieke Indiase meubels van teakhout

In het hartje van Leiden, op de Kaasmarkt, vindt u de winkel “KastvanKlaas”. Een eigenzinnige winkel met unieke, rechtstreeks uit India geïmporteerde, oude India kasten. Eigenaar Klaas Hoekstra en zijn team bieden een buitengewone collectie authentieke meubels in alle soorten en maten, uitgevoerd in prachtige Indiase kleuren. Klaas kent het land als geen ander. Al tien jaar reist hij enkele keren per jaar naar zijn geliefde India om persoonlijk op zoek te gaan naar de mooiste India kasten. Originaliteit staat voorop. De kasten zijn minimaal zestig jaar tot honderd jaar oud en zijn nog gemaakt van zogenoemd primair teakhout dat tegenwoordig niet meer nieuw is te krijgen. Deze antieke India kasten werden vroeger speciaal in opdracht van rijke Indiase families op maat gemaakt.

Klaas Hoekstra - Kast van Klaas Leiden
Kast van Klaas - Het team in India

Direct uit India geimporteerd

Onder toezicht van Klaas en zijn medewerkers worden de oude India kasten – indien nodig – bij lokale Indiase meubelmakers tot in detail gerestaureerd voordat ze naar Nederland worden verscheept.

De Kasten van Klaas zijn unieke exemplaren, eigenhandig geïmporteerd uit India. Alles is te zien, voelen en ruiken in de winkel in het centrum van Leiden. De meubels kunnen ook netjes bij u thuisbezorgd worden.